B*LOGBOOK

Is jouw vrije tijd ook echt van jou?

Het leven is gejaagd, er wordt zoveel van je gevraagd en er ‘moet’ ook zoveel, van een ander en van jezelf. Tijd voor jezelf schiet er bij in. Langdurig een agenda vol verplichtingen kan uiteindelijk stress veroorzaken. Ik geef je tips hoe je je agenda vrijmaakt voor jezelf .

Van Gym Junkie naar Fitness Nomade

Direct na de uitbraak van het corona virus heb ik mijn klanten de mogelijkheid geboden buiten te gaan trainen om fit en in beweging te blijven. Dat wilden ze!  Het was koud, nat, zonnig, warm, heel warm maar het was vooral heel leuk!

water drinken bij sporten met warm weer

Warm weer en Sporten

Wat te doen als de temperatuur oploopt? Zodra de temperaturen richting de 30 graden gaan zul je rekening moeten houden met een aantal zaken die kunnen opspelen bij het sporten met warm weer. Ga je nu in de gym trainen dan zal je er niet zoveel last van hebben mits er natuurlijk een goede airco aanwezig is.

Hardlopen stretchen

Rekken? Zin of Onzin? Dat is de vraag…

Vaak zie je mensen die beginnen of klaar zijn met hardlopen, een brug of boom van z’n plek duwen. Heeft dit zin? Heb je ooit een luipaard zien rekken voordat hij zijn prooi besluipt?

work-out goed voor hersenen

Daarom is sporten goed voor je brein

Onlangs kreeg ik de vraag waarom je van sporten je zoveel beter gaat voelen. Na onderzoek kwam ik een duidelijk artikel tegen in het blad Psyche&Brein van afgelopen zomer. Hier beschrijven ze wat het sporten met je brein doet en wat de voordelen zijn.

glutenvrij dieet

Glutenintolerantie.. wat is het?

Een glutenvrij dieet, trend of noodzaak? Gluten. Je hoort en leest er tegenwoordig zoveel over. Zelfs tenniser Novak Djokovic weet precies wat gluten zijn. De nummer 1 van de tenniswereld bereikte de top niet alleen door keihard te trainen maar ook door een ijzersterk eetpatroon op te bouwen. Na jarenlang pasta, pizza en heel veel brood te hebben gegeten, merkte hij dat zijn spel achteruit ging…

knieartrose door hardlopen?

Hardlopen en knieën… een slechte combinatie?

Een vaak gehoorde angst is dat hardlopen erg belastend is voor de knieën en dat deze geruïneerd worden met knieartrose als gevolg. Hoe kun je dit voorkomen?

afvallen door sporten en gezond eten

Afvallen Doe Je Zo

Tips in de junlge van diëten. Voedselhypes, (crash)diëten en gouden ‘too good to be true’-beloftes; op de korte termijn zullen ze best iets opleveren, maar voor een slanker, fit en gezond lichaam zul je echt harder moeten werken. Wat heb je nodig? In ieder geval een duidelijk doel, focus, geduld en een plan. De volgende tien tips helpen je op weg naar dat blijvende resultaat waar jij blij mee…

Mindful sporten

Mindful sporten

Je kent het wel. Druk op je werk, je staat in de file, de kids hebben toetsen op school en je moet ook nog naar de sportschool omdat je een afspraak met je trainer hebt. Het eerste wat je denkt is, ik ga mijn sportafspraak afbellen. Na overleg met het thuisfront besluit je toch maar om te gaan. Slecht humeurig en met de nodige excuses kom je op de sportschool. Na een uur High Intensity Training…

Gezondheidsraad Voedingadvies

Nieuwe richtlijnen gezondheidsraad

De nieuwe rechtlijnen van de gezondheidsraad: wat mag je wel eten en welke voedingsmiddelen moet je mijden? Wat betekent dit voor je eetpatroon?

bitterzout Jacob Hooy

Bitterzout, geneesmiddel uit grootmoederskastje

Iemand vroeg aan mij of ik bitterzout kende? Ik antwoordde dat ik daar nog nooit van gehoord had. Ik werd gelijk nieuwsgierig naar wat het is en wat het doet. Bitterzout oftewel Engels zout of Epsomzout. De Scheikundige naam is Magnesiumsulfaat. Magnesiumsulfaat is het een magnesiumzout van zwavelzuur.

Seventy One training

Hardlopen, een ochtendritueel

Je hebt een voornemen om weer te beginnen met hardlopen. Je bent er helemaal klaar voor. Schema ligt klaar, schoenen zijn gekocht, kleding is weer up to date. Niks houdt je meer tegen om weer te beginnen...

allergie en hooikoorts

Hooikoorts en Allergie

Iedereen kijkt graag uit naar het voorjaar, de zon geeft weer warmte en de natuur ontwaakt uit de winterslaap met jong groen aan bomen en struiken. Voor velen een heerlijk vooruitzicht, voor andere een kwelling. Heb je last van hooikoorts dan brengt dit jaargetijde een flinke balansverstoring in je lichaam.

seven minute work-out app

De 7 minuten Workout; fitness op elke plek

Een uur hardlopen of een training in het fitnesscentrum. Is het effectief? Volgens een publicatie van het American College of Sports Medicine, Health & Fitness kan het effectiever. Iedereen kent het probleem. Je wilt trainen, maar tijdgebrek houdt je helaas tegen om uitgebreid te trainen. Dan is de 7 minuten workout een uitkomst.

Zonnegroet, wie kent hem niet…

De zonnegroet is de bekendste yogaserie in de hatha yoga en poweryoga. In het sanskriet heet het Surya Namaskar. Surya is sanskriet voor zon en namaskar voor groet. Surya Namaskar kan ook vertaald worden als groet aan de zon, eerbiedige buiging voor de zon of zonnegebed.

dieet afvallen

Weg met diëten, doorbreek je patronen

Dat we met z’n allen gezonder moeten eten, daar raken we steeds meer van overtuigd. Kranten, Glossy’s, Personal Trainers, voedingsspecialisten ze hebben het er de laatste tijd veel over wat er nu weer trending is in de wereld van eten, afvallen en gezond zijn. Diëten als de voedselzandloper, superfood of de hormoonfactor zijn daar een mooi voorbeeld van. Zoveel keus maar wat werkt echt?