Weinig tijd en toch willen trainen?

Een uur hardlopen of een training in het fitnesscentrum. Is het effectief? Volgens een publicatie van het American College of Sports Medicine, Health & Fitness kan het effectiever. Iedereen kent het probleem. Je wilt trainen, maar tijdgebrek houdt je helaas tegen om uitgebreid te trainen. Dan is de 7 minuten workout een uitkomst.

Wat is de 7 minuten workout?

De 7 minuten workout is een korte intense workout van 12 oefeningen. In 7 minuten train je de belangrijkste spiergroepen, steeds 30 seconden per oefening met 10 seconden rust. De oefeningen zijn gericht op zowel boven- als onderlichaam inclusief benen en buik. Het enige wat je nodig hebt is een stoel, een yogamatje en een muur. Bij de meeste oefeningen maak je gebruik van je eigen lichaamsgewicht. De oefeningen zijn altijd hetzelfde, net zoals de duur. Het is wel belangrijk om de volgorde aan te houden. Dit om gedurende de 7 minuten de hartslag flink omhoog te brengen en hoog te houden.

Wat is de volgorde en welke oefeningen zijn het?

 1. Jumping Jacks
 2.  Muur zitten
 3. Opdrukken
 4. Crunches
 5. Opstappen op een stoel
 6. Kniebuigen
 7. Triceps dippen op een stoel
 8. Plank
 9. Rennen op de plaats
 10. Uitvalspassen voor
 11. Opdrukken en draai naar zij plank
 12. Zijwaartse Plank

Het enige wat je nodig hebt is een stoel, een yogamatje en een muur. Bij de meeste oefeningen maak je gebruik van je eigen lichaamsgewicht. De oefeningen zijn altijd hetzelfde, net zoals de duur.

7 minute workout

Er zijn verschillende apps die je begeleiden om je work out tot een goed einde te brengen. Ik gebruik de app 7 minute work out. Deze app heeft natuurlijk de 12 oefeningen, waarbij je aangespoord wordt en voorbereid wordt op de volgende oefening. Je hoeft dus niet op de timer te kijken hoe lang je nog moet en wat de volgende oefening is. Alle oefeningen worden uitgelegd door middel van een video. Mocht je meer uitdagingen willen dan kun je in de app aankopen doen om je work out te personaliseren. Een ander uitdaging is om de tijd van de oefeningen langer te doen of zelfs de work out te herhalen.