PERSONAL TRAINING

SOORTEN PERSONAL TRAINING

Afhankelijk van jouw behoefte kan een training een intensieve HITT work-out zijn waarbij je al je energie gebruikt. Of juist een wandeling met een meditatief karakter zodat je goed kunt ontspannen.
Ook als je blessures hebt of hebt gehad kan ik je helpen door een op maat gemaakt trainingsschema en persoonlijke begeleiding.
Door de diverse opleidingen die ik heb gevolgd, kan ik gebruik maken van verschillende technieken.

Patrick Snoek Stresscounseling Personal Training

SAMEN AAN DE SLAG

Het is die eerste stap die je alleen moet zetten want daarna gaan we samen aan de slag. We bekijken je doelstellingen en maken een trainingsschema op maat. Ik let daarbij op haalbaarheid en blijvend resultaat. Indien nodig passen we het schema aan. Op deze manier wordt ieder uur ook echt jouw trainingsuur. Je zult ontdekken hoeveel rendement je op deze manier uit een uur kunt halen.
Hoeveel tijd je per week of per maand wilt trainen bepaal je zelf.

PLEZIER IN SPORTEN

Voor veel mensen lijkt sporten een noodzakelijk kwaad. Na jaren in het vak zie ik aan bijna al mijn cliënten dat ze sporten leuk gaan vinden, gemotiveerd door de goede resultaten. Sporten is een blijvend onderdeel van hun leven geworden.
Het is aangetoond dat door lichamelijk activiteit je je subjectief gezonder voelt, je objectief gezonder bent, beter slaapt, gelukkiger bent en langer leeft.

Iedere reis begint met een eerste stap.

SOORTEN PERSONAL TRAINING

Afhankelijk van jouw behoefte kan een training een intensieve HITT work-out zijn waarbij je al je energie gebruikt. Of juist een wandeling met een meditatief karakter zodat je goed kunt ontspannen.
Door de diverse opleidingen die ik heb gevolgd, kan ik gebruik maken van verschillende technieken.

Core Stability Training

Running Coaching

Medische Fitness – bij o.a. rugklachten, revalidatie & zwangerschapsbegeleiding

Sportspecifieke Begeleiding

KOSTEN

• Personal Training € 67,50 per les
• Personal Training € 650,00 voor 10 lessen
• Groep van 2 / 3 personen € 45,00 per persoon
• Running training € 67,50 per les
prijzen inclusief BTW


CORE STABILITY

EEN STEVIGE BASIS

Core Stability is de naam voor het versterken van de korsetspieren rondom de rug en buikspieren. Deze spieren worden ook wel de core of powerhouse spieren genoemd en zorgen voor een stevige basis waarop alle andere spieren hun functie optimaal kunnen uitvoeren bij bewegen. Door een specifiek trainingsschema wordt de core sterker gemaakt om blessures te voorkomen en sport-prestaties te verbeteren.

EEN STABIELE POSITIE

De core kan worden gezien als een cilinder van spieren rond de binnenkant van de buikspieren. Er zijn vier belangrijke spiergroepen, te weten;
• Transversus Abdominis
• Multifidis
• Ademhalingsspieren
• Bekkenbodemspieren
Voorafgaand aan iedere beweging van armen en/of benen spannen deze spiergroepen zich aan waardoor ze de wervelkolom in de meest stabiele positie brengen. Dat heeft een belangrijke functie: het middelpunt van het lichaam blijft solide en stevig tijdens bewegen zodat blessures kunnen worden voorkomen.
Bij recent onderzoek is gebleken dat bij mensen met lage rugklachten deze spieren niet of nauwelijks aanspannen voor een beweging. De wervelkolom raakt daardoor snel overbelast en is vatbaar voor blessures. Tijdens Core Stability worden deze core spieren getraind zich op het juiste moment aan te spannen.

BLESSURE PREVENTIE

Het sterk maken van de core is essentieel bij het voorkomen van alle vormen van blessures rondom de lage rug. Door de core te trainen werken de andere spieren in dit gebied -waaronder de hamstrings, bil-, buik- en rugspieren- beter met elkaar samen én ook efficiënter. De kans op blessures veroorzaakt door overbelasting van een afzonderlijke spiergroep wordt verkleind doordat de spiergroepen samenwerken en in balans zijn.

REVALIDATIE NA EEN BLESSURE

Core Stability is een waardevolle component in een revalidatie programma, zowel bij klachten van de lage rug als ook bij andere blessures zoals stijve hamstrings of schouderblessures. De core spieren geven stabiliteit aan de spieren die voor beweging zorgen. Daardoor is Core Stability bij uitstek geschikt bij revalidatie en wordt veelvuldig toegepast door fysiotherapeuten.

VERBETERING VAN (SPORT)PRESTATIES

Of je nu startende sporter bent of een professioneel sporter, Core Stability moet een onderdeel zijn van je training. Trainen van je core draagt bij aan verbeteren van je balans, kracht en uithoudingsvermogen.

Personal Training Amsterdam

RUNNING COACHING

Seventy-One Patrick Snoek Personal Trainer Runningcoach

VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN

Hardlopen is een individuele sport en juist dat maakt het voor velen zo aantrekkelijk. Je kunt trainen wanneer jouw persoonlijke agenda het toelaat. Of je nu een beginner bent of wilt trainen voor de marathon. Trainen op een manier die past bij je persoonlijke doelen. Trainen op een manier die aansluit bij je karakter en de unieke manier waarop jij sport beleeft. Alles kan!

I’ve learned that finishing a marathon isn’t just an athletic achievement. It’s a state of mind; a state of mind that says anything is possible.

HET LANGE TERMIJN WERK

Snelle successen zijn zeer vergankelijke successen. Ik ga bij het schrijven van je schema’s uit van een geleidelijke opbouw van je conditie. Je hart-longsysteem en je spieren passen zich over het algemeen bijzonder snel aan. Anders is dat met je banden en pezen. Als daar geen rekening mee wordt gehouden dan zullen vroeger of later juist díé structuren voor blessures gaan zorgen. Het vertrekpunt van je schema is altijd je belastbaarheid. Deze wordt met kleine stapjes, langzaam maar zeker, opgevoerd. Op die manier is er ruimte voor een jarenlange samenwerking.