INDIVIDUELE STRESSCOUNSELING

WAT IS STRESSCOUNSELING?

In een stresscounseling traject gaat een coach / therapeut  op zoek gaat naar bepaalde denk- en gedragspatronen bij een cliënt. Bij het veranderen van het denken en gedrag en daarmee ook het gevoel, is bewustwording het sleutelwoord.
Een stresscounselor helpt een cliënt bewust te worden van deze patronen. Is een cliënt bewust van deze patronen dan reikt de stresscounselor de kennis en mogelijkheden aan, om samen met de cliënt, veranderingen aan te brengen in de gedragspatronen die ongezonde stress veroorzaken.

stress counseling

WAT ZIJN SIGNALEN VAN STRESS?

Stress is voor ons normaal en daarom worden signalen vaak niet opgemerkt of niet als zodanig herkent.
De belangrijkste signalen zijn:

FYSIEK

hoofdpijn, spijsverteringsklachten, slaapproblemen, spier-en gewrichtspijn, verhoogde bloeddruk, hyperventilatie, moe en lusteloos, verminderde weerstand, hormonale klachten

EMOTIONEEL

snel geïrriteerd of boos, kort lontje, onzeker, machteloos gevoel, rusteloos of opgejaagd, depressief of somber en pessimistisch, zelden lachen

MENTAAL

verstrooid, piekeren, uitstelgedrag, concentratie problemen, ongeïnteresseerd of gedemotiveerd, besluiteloos, chaotisch

GEDRAG

ander eetpatroon, meer oppeppers of ontspanners, behoefte aan rust, miscommunicatie, minder samenwerking of samen doen, vaker afwezig, niet meer kunnen ontspannen, minder behoefte aan sexualiteit, fanatieker sporten, apathie

INDIVIDUELE TRAININGEN

Als stresscounselor breng ik samen met jou veranderingen aan in denk-en gedragspatronen die je in de loop van tijd hebt ontwikkeld. Veranderingen gericht op het voorkomen alledaagse stress, werkstress en stress-verhogende gedachten.

Om dit te realiseren maak ik gebruik van verschillende methodes om zowel geestelijk als lichamelijk veerkrachtig te worden. Hierbij staan bewegen, meditateren, ademhalingstechnieken, voeding, positief denken, controle over tijdsbesteding en sociale steun centraal.
Het doel is jou lichamelijk en geestelijk weer in je kracht te zetten, vitaal en in balans.

KOSTEN

Per per sessie van 1 uur €75,=

Iedere reis begint met een eerste stap.


STRESSCOUNSELING IN GROEPSVERBAND

VOOR BEDRIJVEN

Introductie Stresscounseling voor bedrijven door Karoshi?

Voor een bedrijf kan stresscounseling betekenen dat een werknemer eerder uit het ziekteverzuim komt en daardoor weer eerder productief wordt. De werknemer heeft een gezonde dosis energie om er weer voor te gaan. Het bedrijf krijgt een betere versie van zijn werknemer terug; een werknemer die positief en weerbaar is tegen de stress van de bijbehorende functie.
Een andere mogelijkheid is dat de werknemer zich realiseert dat zijn pad niet ligt bij het bedrijf en besluit elders een nieuwe carrière te starten.
Beide uitkomsten resulteren in een drastische daling van de kosten die een bedrijf maakt aan ziekteverzuim.

Naast het trainen van werknemers hebben wij ook specifieke trainingen voor managers. Tijdens deze trainingen leren wij hoe de signalen van stress tijdig te herkennen en hoe daar een vervolg aan te geven.

Indien tijdens een 10 weekse training gedragspatronen zichtbaar worden die meer aandacht behoeven,  kunnen wij overschakelen naar een individueel traject.

PROGRAMMA 10 WEEKSE TRAINING

Inzicht krijgen wat stress met je doet

Omgaan met prikkels

Grenzen aangeven

Leren nee te zeggen zonder schuldgevoel

Bewust worden van je beren op de weg

Meer tijd voor jezelf claimen

Inspannen en ontspannen

Doelen stellen die bij je passen

Architect van je eigen leven worden

Voorkomen van een eventuele terugval

BEDRIJFSTRAININGEN

Elke training gaan we aan de slag met één van bovenstaande onderwerpen.
Daarnaast bevat iedere training ook een inspannende activiteit, van stevig wandelen tot specifieke kracht-oefeningen. Tevens bieden wij ontspanningstechnieken aan.
Deze trainingen zijn voor groepen tot maximaal 16 personen.

KOSTEN

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.
Wij komen graag bij je langs om persoonlijk te vertellen wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.
Aansluitend verzorgen wij een offerte op maat.